Clicky


Toestemming Heineken voor overname Tiger Beer

Toestemming Heineken voor overname Tiger Beer
28-09-2012 09:52 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - De Aziatische overnamestrijd van Heineken is definitief beslecht. De bierbrouwer kreeg vrijdag van de aandeelhouders van Fraser & Neave (F&N) het groene licht om alle aandelen van F&N in Asia Pacific Breweries (APB) over te nemen, liet Heineken vrijdag weten.

APB, dat al deels in handen van Heineken was, brouwt het in Azië populaire Tiger Beer. Heineken betaalt 5,6 miljard Singaporese dollar (3,5 miljard euro) voor een belang veertig procent in APB.

De toestemming is geen verrassing. Vorige week had de concurrent van Heineken in de biedingsstrijd, het Thaise Thaibev, al besloten zich achter het bod van Heineken op het belang van F&N in APB te scharen. Thaibev bezit dertig procent van de aandelen in F&N.

Eerder deze week bereikte Heineken ook een akkoord met Kindest Place Group, eigendom van de schoonzoon van Thaibev-eigenaar Charoen Sirivadhanabhakdi. Dat verkocht zijn belang van 8,6 procent in APB voor 53 Singaporese dollar per aandeel aan Heineken. Heineken dacht APB eerder voor een prijs van 50 dollar per aandeel in handen te kunnen krijgen, maar zag zich genoodzaakt zijn bod door de inmenging van Thaibev te verhogen naar 53 dollar.

Heineken heeft na het groene licht van de aandeelhouders van F&N nu meer dan 95,3 procent van de aandelen van APB in handen. Het bedrijf wil voor de overige aandelen ook 53 dollar betalen. Zodra Heineken die allemaal in handen heeft, haalt de brouwer APB van de beurs.

De verkoop door F&N van zijn aandeel in APB moet nog wel goedgekeurd worden door de beursautoriteiten in Singapore en Nieuw-Zeeland. Heineken verwacht die toestemming in november.