Was faillissement Retracom BV in Lemmer te voorkomen?

Was faillissement Retracom BV in Lemmer te voorkomen?
13-01-2011 14:35 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort
LEMMER – De rechtbank van Leeuwarden heeft dinsdag 11 januari Retracom, aan de Klaaskamp 9 in Lemmer failliet verklaard.

"Dit bedrijf is in 2005 gestart na een faillissement. Dat gebeurde zonder een krediet van de bank. Geld moest sneller worden uitgegeven dan de betalingen binnen kwamen", vertelt curator mr. J. van Rongen uit Heerenveen aan Transport Online.

De vraag is of het faillissement van Retracom voorkomen had kunnen worden?

Mr. Van Rongen: "De directeur heeft de aangetekende brief van de faillissementsbehandeling nooit gekregen. Het staat vast dat dit zo is."

De cijfers zijn dankzij activiteiten in onder andere Engeland bemoedigend en wellicht ziet de directeur nog licht in de tunnel.

Toch gaat hij niet in verzet tegen het faillissement. De problemen zijn te groot en er is te weinig geld.

Bovendien is de schuld een half miljoen euro, terwijl er voor 200.000 euro in de orderportefeuille zit.

Het failliete bedrijf heeft drie chauffeurs, twee Hongaarse truckers als uitzendkracht, twee parttime administratieve krachten en de directeur rijdt zelf ook. De medewerkers krijgen hun ontslag.

Er zijn nog chauffeurs onderweg in Engeland en Zuid-Duitsland. De curator onderzoekt of er voorlopig doorgewerkt kan worden. Daaraan zit een maximum van zes weken.

"Of er een doorstart komt is nog niet bekend. De onderneming maakt gebruik van leasewagens en de leasemaatschappij stond al aan de deur te kloppen en heeft twee opleggers meegenomen", verklaart de curator.

Het transportbedrijf vervoert vooral glas en plastic in Europa. En vanuit Engeland worden er bijvoorbeeld houtsnippers, koper en aluminium mee terug genomen.

©Transport Online / Marcel van der Voort


NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,453

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden