Clicky

 
Transport Online - Vrachtwagenchauffeur kan rijbewijs inleveren na 'snijden' politie

Vrachtwagenchauffeur kan rijbewijs inleveren na 'snijden' politie

Vrachtwagenchauffeur kan rijbewijs inleveren na 'snijden' politie
15-02-2011 14:33 | Overtredingen | auteur de redactie
OOSTERHOUT - De politie heeft dinsdagmorgen 15 februari 2011 het rijbewijs ingevorderd van een 57-jarige vrachtwagenchauffeur uit Krieleroord. Rond 02.30 uur reed een surveillancevoertuig achter een vrachtwagencombinatie op de Vijf Eikenweg. De opvallende politieauto was onderweg naar een melding en wilde de vrachtauto inhalen.

Tijdens een inhaalmanoeuvre sneed de vrachtwagen het politievoertuig af door, zonder enige noodzaak, naar links uit te sturen. Hij bleef links rijden op de weghelft voor tegemoetkomende verkeer, om zodoende te verhinderen dat hij ingehaald werd. Met deze actie bracht de bestuurder het overige verkeer bewust in gevaar.

Toen de agent de chauffeur daarover aan wilde spreken en een stopteken gaven, negeerde hij dat. Via de Souvereinstraat reed hij met zijn combinatie de Karolusstraat in waar hij stopte bij een afnemer. Op het moment dat de agenten de bestuurder wilde aanspreken, deed hij zijn deuren op slot. Het koste de nodige moeite om met de man in contact te komen.

Nadat de deur geopend was trapte de chauffeur vanuit zijn cabine naar de agent. Hij verzette zich tegen zijn arrestatie. In het politiebureau werd vervolgens proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd.


Na invordering wordt het rijbewijs doorgezonden naar de officier van Justitie, die binnen tien dagen moet beslissen wat ermee gebeurt. Afhankelijk van de ernst van de overtreding kan dat leiden tot een inhouding van het rijbewijs voor een aantal maanden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,962
Diesel1,582

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen