Transport Online - Chauffeur koopt transportbedrijf van zijn werkgever na winnen loterij

Chauffeur koopt transportbedrijf van zijn werkgever na winnen loterij

Chauffeur koopt transportbedrijf van zijn werkgever na winnen loterij
07-02-2011 15:57 | Overig | auteur de redactie
PARIJS - Een Franse winnaar van een loterij, heeft het bedrijf gekocht van zijn voormalige werkgever en maakte zijn voormalige baas tot werknemer. De gelukkige man, wiens naam niet werd vermeld, vertelde de krant Le Parisien: "Ik heb alleen gedaan wat gedaan moest worden."

De 50-jarige Franse vrachtwagenchauffeur heeft in september 2010 maar liefst tien miljoen euro gewonnen. Het transportbedrijf van zijn oude werkgever zat in grote financiële problemen, en dus zag de chauffeur hier een kans.

"Ik had de middelen om te investeren, en om te voorkomen dat 13 of 14 mensen werkloos op straat zouden komen te staan", zegt hij. Zijn ex-baas hield hij in dienst echter nu als werknemer: "Het is jammer voor hem maar ik heb hem in elk geval in het bedrijf kunnen houden."

Vakanties heeft de man nog niet gehad sinds het winnen van zijn miljoenen en ondanks zijn nieuwe rol in het bedrijf kruipt de miljonair soms weer zelf achter het stuur van zijn vrachtwagens.

Volgens de Franse loterij is een dergelijk geval heel bijzonder: "Veel winnaars investeren inderdaad in een onderneming maar nog niet eerder kocht een winnaar het bedrijf van zijn werkgever op."

©Transport OnlineNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,677
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions