Transport Online - Snelle Interventie Team houdt ladingdieven op A67 aan

Snelle Interventie Team houdt ladingdieven op A67 aan

Snelle Interventie Team houdt ladingdieven op A67 aan
19-01-2011 20:34 | Criminaliteit | auteur de redactie
VELDHOVEN - Het onlangs in het werk getreden Snelle Interventie Team (SIT) van het projectteam ladingdiefstallen van de Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) heeft woensdagmiddag drie aanhoudingen verricht in een onderzoek naar een ladingdiefstal die in de nacht van 18 op 19 januari plaatsvond op parkeerplaats Oeienbosch aan de A67 ter hoogte van Veldhoven.

Op de parkeerplaats aan het Oeienbosch werd in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken in een geparkeerde vrachtwagen. De 59-jarige Poolse vrachtwagenchauffeur werd wakker en ging buiten een kijkje nemen. Daar betrapte hij de daders die dozen uit zijn vrachtwagen aan het wegnemen waren. Toen de chauffeur het op een lopen zette achtervolgden de mannen hem, pakten hem vast en bedreigden hem.

De daders zijn gevlucht met de buit. Uit de vrachtwagen werd een grote partij scheermesjes gestolen. Het Snelle Interventie Team stelde direct een onderzoek in en kon in samenwerking met Politie Brabant Zuid-Oost woensdagmiddag drie mannen van 27, 26 en 23 jaar aanhouden. De politie zag de drie verdachten in twee voertuigen de A67 oprijden. De 23-jarige en de 26-jarige man, beide Eindhovenaren, konden rond 12.15 uur op de A67 ter hoogte van Eindhoven aangehouden worden. De derde verdachte, een 27-jarige man uit Geldrop, reed tegen het verkeer de A67 op, liet zijn auto op de vluchtstrook achter en vluchtte het bos in.

Hij kon rond 14.00 uur in een horecagelegenheid in Knegsel in de kraag gegrepen worden. De twee voertuigen zijn voor verder onderzoek in beslag genomen. De buit is teruggevonden. De drie verdachten zijn voor verder onderzoek in verzekering gesteld. Meer aanhoudingen worden binnen dit onderzoek niet uitgesloten.

Snelle Interventie Team
Het projectteam ladingdiefstallen is met ingang van 1 januari 2011 uitgebreid met het Snelle Interventie Team (SIT). Het SIT wordt ingezet op ladingdiefstallen criminaliteit daar waar snelle interventie nodig is. Het gaat om delicten zoals diefstal van vrachtauto's met of zonder lading, ladingdiefstal en witwassen in relatie tot ladingdiefstal. Het SIT kan naast de inzet voor de zes zuidelijke regio's, ook landelijk ondersteuning bieden aan politiekorpsen en kortdurend uitvoering geven aan rechtshulpverzoeken.

Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland
De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland (BRZN) richt zich op de aanpak en bestrijding van de bovenregionale criminaliteit in de provincies Zeeland, Limburg en Brabant. Het is een samenwerkingsverband van de zes politieregio's in deze provincies. Beheersmatig is de BRZN ondergebracht bij Politie Brabant Zuid-Oost. De Bovenregionale Recherche Zuid-Nederland is in februari 2007 van start gegaan met het projectteam ladingdiefstallen.

Zuid-Nederland grenst aan de buurlanden België en Duitsland en vormt daarmee een belangrijke logistieke doorvoerhaven. Vanwege de geografische ligging is Zuid-Nederland dus een belangrijk doorvoergebied voor onder meer vrachtverkeer. De grote hoeveelheid vrachtverkeer brengt met zich mee dat ladingdiefstal in Zuid-Nederland verhoudingsgewijs meer voorkomt dan in andere delen van Nederland. Eind 2009 is besloten dat het projectteam nog minimaal twee jaar haar werkzaamheden voort zal zetten.

Dit team richt zich specifiek op de bestrijding van georganiseerde transportcriminaliteit en werkt nauw samen met de zes zuidelijke politiekorpsen en met externe partners, zoals binnenlandse en buitenlandse verzekeringsmaatschappijen. Het team bestaat op dit moment uit zestien personen, inclusief het Snelle Interventie Team (SIT) dat op 1 januari 2011 van start is gegaan, en is gevestigd in Swalmen.

Het projectteam ladingdiefstallen wil de komende jaren een substantiële bijdrage leveren in het vergroten van de veiligheid in de transportbranche. Het team richt zich op de aanpak van criminele groeperingen die zich bezig houden met ladingdiefstallen. Het doel is om zowel de dieven, de helers en diegenen die helpen bij het mogelijk maken van de diefstallen aan te pakken.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions