Transport Online - Tram rijdt door Amsterdam met beladen nummer 8

Tram rijdt door Amsterdam met beladen nummer 8

Tram rijdt door Amsterdam met beladen nummer 8
09-08-2012 19:14 | Binnenland | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - Een Amsterdamse tram heeft op 4 mei rondgereden met het nummer 8. Dat nummer wordt sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog niet meer gebruikt, omdat die lijn werd gebruikt voor de deportatie van Joden. Volgens het vervoersbedrijf is er geen opzet in het spel. De tram reed met het nummer terug naar de remise.

Volgens een woordvoerder van de Amsterdamse stadsvervoerder GVB heeft de trambestuurder zichzelf gemeld, nadat op Twitter melding was gemaakt van de tram met het omstreden nummer. "Ze wist niet dat dit zo'n beladen nummer was."

Woensdag kwam het GVB in het nieuws omdat een trambestuurder bij het Anne Frank Huis door de tram zou hebben omgeroepen dat 'dit de plek is waar de joden hun geld verdienen'. Dit leidde tot ophef. Het bedrijf distantieerde zich van de uitspraak en liet weten de zaak te onderzoeken.

Het GVB heeft een interne mail verstuurd waarin medewerkers nogmaals de geschiedenis van lijn 8 wordt uitgelegd. Ook wordt bekeken of het technisch mogelijk is om het nummer niet meer op trams te laten verschijnen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen