Clicky


Restaurant PAN in De Lutte afgebrand

Restaurant PAN in De Lutte afgebrand [+foto's en video]
11-06-2012 09:31 | Binnenland | auteur de redactie
DE LUTTE (Novum) - Een zeer grote brand heeft maandagochtend een restaurant in het Overijsselse De Lutte verwoest. Vanwege de hevige rookontwikkeling werd omwonenden geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. In de directe omgeving van het pand is asbest aangetroffen.

Het vuur brak rond 06.30 uur uit in wokrestaurant De Pan aan de Bentheimerstraat. Op dat moment waren er geen mensen in het pand aanwezig. De brandweer rukte met groot materiaal uit, maar kon niet voorkomen dat het restaurant in vlammen op ging. Even na 09.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer is vermoedelijk nog uren bezig met nablussen, laat een woordvoerder weten.

De rook trok richting de wijk De Essen in Oldenzaal. Daar ging het luchtalarm af om bewoners erop te wijzen ramen en deuren dicht te houden en binnen te blijven. De brandweer heeft metingen gedaan om te kijken of er grote concentraties gevaarlijke stoffen vrijkomen. Een woordvoerder kon nog niet meteen zeggen of dat het geval was.

Vanwege de brand is de provinciale weg N735 tussen Oldenzaal en De Lutte afgesloten. Over de oorzaak van de brand is nog niets te zeggen.



Voor foto's klikt u hier of hier