Clicky


Wilders neemt niets terug van kritiek op Beatrix

Wilders neemt niets terug van kritiek op Beatrix
24-01-2012 13:34 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - Geert Wilders heeft geen spijt van de kritiek die hij uitte op het moskeebezoek van koningin Beatrix in Qatar en Oman. "We hadden absoluut een punt", zei hij in een interview met RTL Z.

Het staatshoofd noemde de kritische uitlatingen van Wilders over de hoofddoek die zij tijdens het staatsbezoek droeg 'echt onzin'. Volgens de koningin is de hoofddoek in de twee landen geen symbool van vrouwenonderdrukking. De PVV-leider is het daar niet mee eens, maar vindt wel dat ook Beatrix 'recht heeft op vrijheid van meningsuiting'.

Vorige week verschenen in diverse media berichten dat ook binnen de PVV-fractie ongenoegen was over de kritiek die Wilders uitte over de koningin. De PVV-leider ontkende dat hij vanuit de fractie bekritiseerd is. "Ik zou het zo nogmaals doen", zei hij over de Kamervragen die hij stelde.

Wilders ging ook in op de affaire rond het Limburgse Statenlid Cor Bosman. Die werd uit de fractie gezet nadat hij in een interne e-mail racistische taal had uitgeslagen over een PvdA'er van Turkse afkomst. "Wat Bosman zei kan niet", zei Wilders. "Ik steun het besluit om hem uit de fractie te zetten"

Het verwijt dat Wilders direct na de affaire niet bereikbaar was voor commentaar begreep hij. "Maar je hoeft niet altijd alle vragen van de media te beantwoorden", zei hij tegen interviewer Frits Wester.