Clicky


Koninginnedagfeest Radio 538 naar plein bij RAI

Koninginnedagfeest Radio 538 naar plein bij RAI
01-12-2011 16:01 | Binnenland | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - Het Koninginnedagfeest van Radio 538 verhuist volgend jaar naar het plein voor evenementencomplex RAI in Amsterdam Zuid. De zender organiseerde het feest jarenlang in de binnenstad op het Museumplein, maar is daar niet langer welkom.

Op het plein voor de RAI is ruimte voor ongeveer zestigduizend mensen. Er moeten wel eerst enkele aanpassingen worden gedaan om de locatie klaar te maken voor het evenement. Zo moet het verkeer worden omgeleid. De komende weken vindt onderzoek plaats naar hoe dat het beste gedaan kan worden.

Burgemeester Eberhard van der Laan biedt Radio 538 bovendien de mogelijkheid tot een meerjarige afspraak om vanaf 2013 een feest te houden op het festivalterrein aan de ArenA-boulevard. Dat is qua omvang vergelijkbaar met het Museumplein. Ook is er de mogelijkheid om het Koninginnedagfeest daar te koppelen aan een feest tijdens Koninginnenacht.

"Ik ben blij dat we met deze afspraken werken aan de veiligheid op Koninginnedag én het feest van Radio 538 behouden voor de stad", laat Van der Laan weten. Hij wil het aantal mensen dat op Koninginnedag de binnenstad bezoekt inperken. Het feest dat Radio 538 op het Museumplein gaf was een enorme publiekstrekker, met vorig jaar ruim driehonderdduizend bezoekers.