Clicky


Griekenland krijgt volgende tranche noodlening

Griekenland krijgt volgende tranche noodlening
22-10-2011 00:53 | Financieel | auteur de redactie
BRUSSEL (Novum/AP) - Griekenland krijgt de volgende tranche van de noodlening. Dat hebben de Europese ministers van financiën van vrijdag gezegd. De uitbetaling vindt waarschijnlijk half november plaats, waarmee een potentieel desastreus bankroet wordt afgewend.

Volgens de ministers krijgt Athene het volgende deel, ter waarde van 8 miljard euro, uitgekeerd als het Internationaal Monetair Fonds (IMF) instemt met de betaling van hun deel. Op de lange termijn is het echter essentieel dat de Griekse schuldenlast stevig wordt verminderd. De ministers verklaarden hard te werken aan mogelijke oplossingen. Een van de manieren is banken te dwingen in te stemmen met grotere verliezen op Grieks schuldpapier.

De Griekse minister van financiën Evangelos Venizelos was blij met het nieuws en noemde de toekenning van het volgende deel van de lening een 'positieve stap'.

Donderdag ging het Griekse parlement akkoord met een nieuwe reeks bezuinigingen. Venizelos zei dat de nieuwe maatregelen er voor zorgen dat Griekenland volgend jaar zijn fiscale doelen haalt. Bovendien 'wordt de basis gelegd voor de nodige structurele hervormingen', aldus de minister.