Clicky


Dode in kofferbak was beroepscrimineel Senol Tuna

Dode in kofferbak was beroepscrimineel Senol Tuna
14-10-2011 09:58 | Binnenland | auteur de redactie
OIRSCHOT (Novum) - De dode man die vorige week werd aangetroffen in een uitgebrande auto in het Brabantse Oirschot is de Amsterdamse crimineel Senol Tuna. Dat bevestigt de politie, die uitgaat van een misdrijf.

De 47-jarige Tuna zou deel hebben uitgemaakt van het misdaadsyndicaat rond Willem Holleeder. Volgens Het Parool was hij jarenlang de bodyguard van de ontvoerder van Freddy Heineken. Tuna is ooit veroordeeld voor doodslag.

Tuna werd vorige week maandag gevonden in de uitgebrande auto. Het lichaam lag in de kofferbak van de wagen. Het stoffelijk overschot werd ontdekt nadat er vanaf de A58 melding werd gedaan van een autobrand. Na het blussen van de brand stuitte de brandweer op het lijk. De wagen stond aan de Kattenberg, een afgelegen straat langs de snelweg.

Donderdag maakte de politie al bekend dat het dna van het slachtoffer voorkomt in de databank van het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk. Daar zijn de profielen opgeslagen van ruim honderdduizend personen die een misdrijf hebben gepleegd of daarvan worden verdacht.