Clicky


Saab ontvangt eerste deel overbruggingskrediet

Saab ontvangt eerste deel overbruggingskrediet
13-10-2011 11:05 | Financieel | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Saab heeft een eerste deel ontvangen van het overbruggingskrediet van het Chinese Youngman. Dat bevestigen Saab en het moederbedrijf Swedish Automobile donderdag. Daarnaast meldden zij dat er vooruitgang wordt geboekt met de reorganisatie van Saab.

Op 12 september werd bekend gemaakt dat Saab het overbruggingskrediet ter waarde van zeventig miljoen euro van Youngman zou krijgen. Tot nu toe lieten de uitbetaling echter op zich wachten. Verdere uitbetalingen volgen later deze week en op 22 oktober.

Swedish Automobile en Saab hebben het voornemen het overbruggingskrediet terug te betalen met de opbrengsten uit de gecombineerde investering van 245 miljoen euro van Youngman en de Chinese investeerder Pang Da.

Deze investeringen moeten nog steeds goedgekeurd worden door de autoriteiten in China en Zweden. Swedish Automobile verwacht goedkeuring voor de investeringen in de komende weken te ontvangen. Zowel topman Victor Muller van Saab als secretaris van de Raad van Bestuur Wang Yin van Pang Da meldden woensdag dat hun deal op schema ligt.