48-urige werkweek al op 1 april 2010 een feit

48-urige werkweek al op 1 april 2010 een feit
12-01-2010 15:22 | Arbeidsvoorwaarden | auteur de redactie
ZOETERMEER - [update 15:35 uur] - Onder druk van de Europese Commissie wordt de 48-urige werkweek vervroegd ingevoerd in Nederland. De overgangsregeling, waarmee het mogelijk is om gemiddeld 55 uur per week arbeidstijd te hebben, wordt per 1 april 2010 afgeschaft. Een jaar eerder dan gepland meldt Transport en Logistek Nederland(TLN) op haar website.

Werkgeversorganisaties zijn volgens TLN in overleg met vakbonden en het Ministerie van Verkeer en Waterstaat om de nieuwe regeling zodanig in te voeren dat er geen noemenswaardige gevolgen voor zowel werknemers als voor de bedrijven uit voort vloeien.

Op 25 november van vorig jaar meldde FNV Bondgenoten al dat het Ministerie van Verkeer en Waterstaat voornemens was om de 48-urige werkweek in maart 2010 in te voeren. Daarom ook wil FNV Bondgenoten duidelijke afspraken in de cao vastleggen over de invoering van de 48-urige werkweek.


-------------------------------------------------------
Lees ook:
Dit voorjaar 48-urige werkweek: portemonnee chauffeur moet gevuld blijvenurl]
[url=http://www.transport-online.nl/site/red-actueel/index.php?news=5]De 48-urige werkweek: Hebben de chauffeurs al slapeloze nachten?

De 48-urige werkweek: De transportbedrijven aan zet
De 48-urige werkweek: Wat doen de werkgevers?


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden