Clicky

 VNG: alsnog betalen voor id-kaarten

VNG: alsnog betalen voor id-kaarten
22-09-2011 10:29 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Mensen die de afgelopen tien dagen gratis een identiteitskaart hebben aangevraagd, moeten alsnog een rekening krijgen. Dat zegt een woordvoerder van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten in reactie op het wetsvoorstel waarmee minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner (CDA) de gratis uitgave van de kaarten een halt toeroept.

"We vinden het goed dat Donner ingrijpt en op die manier niet alle gemeenten voor de kosten laat opdraaien", zegt de woordvoerder. "We zien graag dat de mensen die in de afgelopen anderhalve week een kaart hebben aangevraagd, alsnog een rekening krijgen."

Donner liet woensdag weten dat de aanvraag vanaf donderdag weer geld kost. Hij pas daarvoor met een spoedwet de regels aan. Vooralsnog krijgen mensen die al een id-kaart hebben aangevraagd, hem nog wel gratis.

De Hoge Raad bepaalde twee weken geleden dat gemeenten geen geld meer mochten vragen, omdat aanvragers er te weinig belang bij hebben. Het oordeel zorgde voor een stormloop bij de gemeenten. Hoeveel kaarten er precies zijn aangevraagd, is nog onduidelijk. "Maar in plaats van duizenden per week was het nu duizenden per dag", aldus de woordvoerder.

Donner diende het wetsvoorstel woensdag in. De Tweede Kamer moet het nog wel goedkeuren. Als dat gebeurt gaat de wet met terugwerkende kracht per 22 september gelden.
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,113
Diesel1,930

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions