Clicky

 
Transport Online - Pensioenakkoord splijt PvdA meer dan Griekenland

Pensioenakkoord splijt PvdA meer dan Griekenland

Pensioenakkoord splijt PvdA meer dan Griekenland
17-09-2011 13:15 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De steun die de PvdA deze week aan het pensioenakkoord heeft gegeven is onder de aanhang een grotere splijtzwam dan het ja van de partij voor de steun aan Griekenland. Dat blijkt zaterdag uit een peiling van Maurice de Hond.

Van de PvdA-kiezers zegt 47 procent tegen het gesloten akkoord te zijn. Slechts 24 procent is voor en de rest weet het niet. Toen de politiek moest besluiten over steun aan Griekenland, was rond de vijftig procent van de PvdA-kiezers voor.

Electoraal gezien pakt de steun die de PvdA aan de kabinetsplannen geeft volgens Maurice de Hond slecht uit. Voor ieder besluit geldt vaak wel dat er binnen een partij tegenstanders en voorstanders zijn. Een regeringspartij heeft als voordeel dat een minder welgevallig besluit relatief snel wordt 'vergeven', omdat er ook besluiten zijn die bij de aanhang beter vallen.

De PvdA kan als oppositiepartij geen mooie sier maken met nieuw beleid. Daardoor wordt de PvdA volgens De Hond nu gezien als de partij die het bij links niet geliefde kabinet twee keer uit de brand heeft geholpen. Beide keren was het kabinet namelijk niet zeker van een Kamermeerderheid, omdat gedoogpartner PVV tegen was.

Dit zou mede verklaren dat de PvdA in de peilingen tien zetels lager uitkomt dan bij de Tweede Kamerverkiezingen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,232
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden