Clicky


Vier doden bij ontploffing vuurwerkfabriek Italië

Vier doden bij ontploffing vuurwerkfabriek Italië
12-09-2011 19:22 | Ongevallen | auteur de redactie
ROME (Novum/AP) - Bij een ontploffing in een vuurwerkfabriek ten zuidoosten van Rome zijn maandag zes mensen omgekomen. Volgens de Italiaanse politie is de brandweer de brand die op de explosie volgde inmiddels meester.

De ontploffing vond plaats in een vuurwerkfabriek in Arpino, dat zo'n 115 kilometer van de Italiaanse hoofdstad ligt. Ooggetuigen vertelden op de publieke televisiezender RAI dat zij ten minste drie donderende dreunen hoorden. Vervolgens grepen vlammen om zich heen in de bomen en het struweel rond het bedrijf. Blushelikopters wisten het vuur spoedig te doven.

De oorzaak van de explosie wordt volgens de politie nog onderzocht. Zegsvrouw Stefania Marazzo bevestigde dat een identieke ontploffing in het gebied in 1994 ook zes levens eiste. Maar ze wilde niet zeggen of het, zoals RAI berichtte, een fabriek van dezelfde eigenaar betrof.

In de afgelopen vijftien jaar ontploften ook al twee vuurwerkfabrieken nabij Napels en een in Bari. Daarbij kwamen in totaal 11 mensen om. Volgens deskundigen worden Italiaanse bedrijven nauwelijks gehouden aan de veiligheidsvoorschriften.