Clicky


PVV: Géén Ramadan-Marokkaantjes 's nachts in Vlissings jongerencentrum

PVV: Géén Ramadan-Marokkaantjes 's nachts in Vlissings jongerencentrum
20-08-2011 06:21 | Ongevallen | auteur Marcel van der Voort
VLISSINGEN - "Het ’s nachts tijdens de Ramadan openstellen van het jongerencentrum Paljas, aan het Pablo Picassoplein in Vlissingen voor Marokkaanse jongeren is wat de PVV betreft te zot voor woorden", zegt Peter van Dijk, de fractievoorzitter van de PVV in de Provinciale Staten van Zeeland.

"Het geeft eens te meer aan dat we te maken hebben met voortschrijdende islamisering. Ook jongeren horen in de nachtelijke uren thuis te zijn en niet op straat rond te zwerven en overlast te veroorzaken", vindt Van Dijk.

"Het is duidelijk dat deze groep in het verleden niet of niet voldoende is aangepakt. Door het openstellen van het jongerencentrum gaan wij als samenleving hun wangedrag belonen en wordt de belastingbetaler weer op kosten gejaagd."

"Het is absoluut niet acceptabel dat wij ons gaan aanpassen aan probleemjongeren in plaats van dat zij zich houden aan de algemeen aanvaarde regels van onze maatschappij."

"De PVV wil meer aandacht voor de slachtoffers in plaats van de daders. Met name de senioren in het appartementencomplex boven het bedoelde jongeren centrum verdienen onze steun en hebben recht op een krachtige aanpak van een ieder die zich niet aan de regels houdt", verduidelijkt Van Dijk.

Vanwege de Ramadan is jongerencentrum De Paljas 's nachts opengesteld voor Marokkaanse jongeren. Inclusief de aanwezigheid van jongerenwerkers. Dit om overlast op straat te voorkomen.

Het jongerencentrum is op de benedenverdieping van appartementencomplex De Harlekijn waar veel senioren wonen. Die hebben in het verleden veel geklaagd over de aanwezigheid van de Marokkaanse jongeren en overlast in de buurt en in het pand.