Clicky


Radiozenders overwegen schadeclaim zendmasten

Radiozenders overwegen schadeclaim zendmasten
08-08-2011 15:50 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Radiozenders Q-Music en Sky Radio overwegen een schadeclaim in te dienen vanwege de ontvangstproblemen door de branden bij de zendmasten bij Lopik en Hoogersmilde. De schade voor Q-Music kan volgens algemeen directeur Peter Bossaert in de tonnen of miljoenen lopen, zegt hij maandag.

Net als Bossaert benadrukt een woordvoerder van Sky Radio dat het herstellen van de ontvangst topprioriteit is. "Wij willen nu eerst overal weer te ontvangen zijn." Ondertussen wordt het onderzoek naar de branden afgewacht. "Dat kan nog wel even duren. Als daar een schuldige uit blijkt, gaan we kijken hoeveel schade we hebben geleden en wat we daarmee kunnen doen", aldus de woordvoerder van Sky Radio.

De omvang van de schade voor beide radiostations is nog onduidelijk. "We hebben nog ruim de tijd. We zijn vandaag nog niet zo ver dat we alle gegevens in handen hebben", zegt Bossaert.

De schade bestaat onder meer uit de compensatie die adverteerders wordt geboden. Ook toekomstige schade wordt mogelijk meegenomen. Zo kunnen luisteraars volgens Sky Radio het station op de vaste frequentie kwijt zijn en geen andere hebben gevonden. Of die luisteraars terugkeren, is nog maar de vraag, aldus de zegsvrouw.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) meldde eerder al een schadeclaim voor te bereiden. Ook de NPO moet nog kijken wat de schade is. De NPO is ook van plan de kosten voor de ingeschakelde noodvoorzieningen te verhalen, aldus een woordvoerder.