Clicky


'Bom om nek meisje Australië'

'Bom om nek meisje Australië'
03-08-2011 13:30 | Buitenland | auteur de redactie
SYDNEY (Novum/AP) - De politie van het Australische Sydney is door een meisje van 18 gealarmeerd over de aanwezigheid van een explosief. Volgens onbevestigde berichten heeft iemand een bom om haar nek bevestigd. De explosievenopruimingsdienst is inmiddels ter plaatse in het huis in een rijke buitenwijk van Sydney.

De informatievoorziening wordt beperkt omdat de zaak 'zeer gevoelig is', aldus de Australische autoriteiten. Volgens de Australische krant Daily Telegraph behoort het meisje tot een van de rijkste families van Australië. De politie wil niet bevestigen dat het explosief aan het meisje is bevestigd.

"Er is een explosief in het huis aanwezig, in de buurt van de jonge vrouw", zei plaatsvervangend politiecommissaris Mark Gordon. "Het explosief wordt op dit moment onderzocht. Totdat we meer informatie hebben gaan we er vanuit dat het op scherp staat."

Volgens Gordon maakt het meisje het goed en doet ze haar best de politie te helpen uit te vinden wat er precies aan de hand is. Het gebied rondom het huis is ontruimd en brandweer- en ambulancepersoneel staan paraat.