Clicky


Saab gaat weer salaris betalen

Saab gaat weer salaris betalen
03-08-2011 10:33 | Financieel | auteur de redactie
(Novum) - Swedish Automobile verwacht dat dochterbedrijf Saab deze week in staat zal zijn weer salaris te betalen. De autoproducent kondigde daarnaast woensdag aan onder een kredietfaciliteit vijf miljoen aandelen uit te geven.

Vorige week meldde het bedrijf dat de betaling van salarissen aan kantoormedewerkers van Saab is uitgesteld, omdat sommige toegezegde betalingen van investeerders niet op tijd zouden zijn voldaan.

Swedish Automobile kondigt nu aan dat de salarisbetaling deze week zal worden hervat en dat de onderneming in gesprek blijft met verschillende partijen om verdere financiering op de korte termijn veilig te stellen.

Daarnaast meldde het bedrijf dat het onder de kredietfaciliteit met GEM Global Yield Fund Limited, ter waarde van EUR150 miljoen, vijf miljoen aandelen zal uitgeven. Het exact aantal uit te geven aandelen en de uitgifteprijs worden in de komende dagen bepaald.



Saab verkeert in financiële problemen, waardoor vorige maand de betaling van salarissen werd uitgesteld. Bovendien moest de onderneming onlangs aankondigen dat de productie, die door betalingsproblemen aan leveranciers al enkele maanden stilligt, op zijn vroegst pas op 29 augustus wordt hervat, en niet zoals eerder gemeld op 9 augustus.