Clicky


Ic Apeldoorns ziekenhuis weer open

Ic Apeldoorns ziekenhuis weer open
18-07-2011 22:53 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De afdeling intensive care van de Gelre ziekenhuizen in Apeldoorn is maandag weer in gebruik genomen. De schimmel waarmee vier patiënten op de afdeling waren geïnfecteerd, hebben ze elders opgelopen. Dat meldt Omroep Gelderland. Een woordvoerder van de ziekenhuizen was maandagavond niet meer bereikbaar.

Vorige week werd bekend dat de afdeling tijdelijk in het operatiekamercomplex was ondergebracht nadat een groter aantal patiënten dan gebruikelijk geïnfecteerd bleek met een schimmel aspergillus. Een aantal patiënten werd daarnaast overgeplaatst naar ic-afdelingen in andere ziekenhuizen in de regio. Het ziekenhuis startte een onderzoek.

Van de vier patiënten met de schimmel zijn er drie overleden. Bij in ieder geval twee van hen kwam dit niet door de schimmel.

Drie patiënten die tijdelijk naar het operatiekamercomplex waren gebracht zijn maandag weer naar de intensive care gebracht. Patiënten die naar andere ziekenhuizen waren overgebracht, komen dinsdagmiddag terug naar Apeldoorn.

Met name bij patiënten met een verminderde weerstand kan de schimmel infecties veroorzaken, vooral in de longen. Het ziekenhuis stelde eerder dat de schimmel overal voorkomt, 'in ieder huis, op oud brood, in groente- en tuinafval, op hout, in hooi, in de grond, in water en ook in de buitenlucht'.