Clicky


Vodafone mag Belcompany onder voorwaarden overnemen

Vodafone mag Belcompany onder voorwaarden overnemen
18-07-2011 20:40 | Binnenland | auteur de redactie
Telecomaanbieder Vodafone mag telecomwinkel BelCompany overnemen onder de voorwaarde dat zij via deze winkelketen en haar eigen winkels uiterlijk met ingang van 1 januari 2012 geen telefoonabonnementen aanbiedt van haar concurrenten KPN en T-Mobile. Tegelijkertijd mag Vodafone haar abonnementen niet aanbieden via de winkels van KPN en T-Mobile.

De NMa stelt deze voorwaarden om te voorkomen dat Vodafone, KPN en T-Mobile via hun winkels de mogelijkheid krijgen hun commerciële beleid op elkaar af te stemmen. "We weten allemaal dat daarvan uiteindelijk de consument de dupe wordt omdat hij teveel zal betalen. Er vindt dan immers minder concurrentie plaats en dat willen wij via deze voorwaarden voorkomen", aldus Henk Don, bestuurslid van de NMa.

Belcompany is nu nog een onafhankelijke keten van winkels die door heel Nederland telefoonabonnementen verkoopt aan consumenten. Na de overname zijn de winkels in handen van Vodafone. Uit het onderzoek van de NMa blijkt dat ook na de overname er voor consumenten voldoende keuzemogelijkheden overblijven, mits aan de voorwaarde van de NMa wordt voldaan.