Clicky


Philips wil komende jaren half miljard euro bezuinigen

Philips wil komende jaren half miljard euro bezuinigen
18-07-2011 19:36 | Financieel | auteur de redactie
Philips staat aan de vooravond van een grote bezuiniging. Het gaat in totaal om een half miljard euro dat binnen nu en 2014 gerealiseerd moet zijn. Waar de klappen precies vallen is nog niet bekend. "Philips zal niet de botte bijl hanteren, maar chirurgisch te werk gaan. Die belofte hebben ze al gedaan", zegt Ron van Baden, bestuurder bij de bond.

De bezuinigingen moeten uiteindelijk leiden tot meer groei en een grotere omzet. "Wat dit precies betekent voor het personeel weten we nog niet. Maar er wordt niet alleen gesneden in het personeelsbestand. Als je wilt groeien, heb je ook nieuwe mensen nodig", aldus VanBaden.

Volgens Van Baden is Philips op sommige posities te log geworden. "Er zijn te veel schijven tussen productie en innovatie waardoor te veel mensen invloed hebben, daar moet kritisch naar gekeken worden. Er zijn nu afdelingen die niet meedoen in het primaire productieproces."

Die afdelingen hebben vooral een ondersteunende rol, zoals IT en HR. Van Baden: "De komende maanden horen we meer. Philips zal secuur te werk moeten gaan. Er moet ook eerst nog advies worden gevraagd aan de ondernemingsraad voordat er grote beslissingen worden genomen."