Clicky


Toeristen in Zuid-Europa krijgen noodweer

Toeristen in Zuid-Europa krijgen noodweer
18-07-2011 16:30 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Vakantiegangers in Zuid-Frankrijk en Noord-Italië krijgen de komende dagen te maken met noodweer. Hevige regenbuien gaan gepaard met onweer, windstoten en mogelijk hagel. Dat voorspelt weeronline.nl

In de regio zijn momenteel veel Nederlanders op vakantie. De ellende begint dinsdag in het zuiden van Frankrijk en het noordwesten van Italië. 's Middags en 's avonds trekt het noodweer naar Zwitserland en de rest van Noord-Italië. Ook het westen van Oostenrijk krijgt met extreem weer te maken. Woensdag komen de rest van Oostenrijk en ook Hongarije aan de beurt, waarschuwt de weerwebsite.

Ook de Tour de France merkt de gevolgen van het noodweer. De wielerkaravaan verplaatst zich momenteel richting de Alpen. In Sestrierre, waar de etappe van woensdag doorheen komt, wordt dinsdag natte sneeuw verwacht. Op de route van donderdag wordt dinsdag zelfs sneeuw boven de tweeduizend meter verwacht.

De oorzaak van alle ellende is een koude luchtstroom die in Europa van het noorden naar het zuiden trekt. Door het grote verschil in temperatuur tussen de grond, in Zuid-Europa is het dik dertig graden, en in de lucht ontstaan zware onweercomplexen.