Clicky


Theo Maassen in gemeentebestuur Eindhoven

Theo Maassen in gemeentebestuur Eindhoven
18-07-2011 12:18 | Binnenland | auteur de redactie
EINDHOVEN (Novum) - Een vreemd tafereel in de hal van het stadhuis van Eindhoven. Daar bleek de portretgalerij van de gemeenteraad en burgemeester en wethouders maandagochtend opeens aangevuld met de beeltenis van cabaretier Theo Maassen. Wethouder Mary Fiers zette de foto op Twitter met de tekst: "Hahaha… Wie hangt er vandaag ineens in fotogalerij van 't bestuur op Stadshuis #040. Humor"

De foto van de nieuwe wethouder is opgehangen tijdens filmopnames bij het stadhuis. Afgelopen weekend werden opnamen gemaakt voor de film Doodslag met Maassen in de hoofdrol. De film, die grotendeels in Eindhoven wordt gedraaid, komt in januari in de bioscoop.

De filmcrew maakte zaterdag en zondag opnamen voor het stadhuis, maar mocht zich binnen omkleden. Bij wijze van grap is toen de foto van Maassen naast een van de Eindhovense wethouder gehangen. De foto van de cabaretier is inmiddels verwijderd, meldt een woordvoerder.



Doodslag gaat over ambulancepersoneel dat te maken krijgt met asociaal gedrag. Maassen speelt de hoofdrol van broeder Max, die op een dag van zich afslaat als hij wordt dwarsgezeten door een groep jongeren. Hij is hiertoe geïnspireerd door een tv-optreden van een cabaretier, gespeeld door Gijs Scholten van Aschat. Maar de groep jongeren keert zich en masse tegen hem, waardoor Max in een levensgevaarlijk gevecht verwikkeld raakt.

Maassen raakte vorige week op de filmset gewond aan zijn hoofd. Tijdens een vechtscène kreeg de cabaretier van een tegenspeler per ongeluk een klap in het gezicht.