Clicky


Philips boekt verlies over tweede kwartaal

Philips boekt verlies over tweede kwartaal
18-07-2011 09:34 | Financieel | auteur de redactie
(Novum/Dow Jones) - Koninklijke Philips Electronics NV heeft over het tweede kwartaal een nettoverlies van meer dan EUR1 miljard geboekt, door afschrijvingen bij Healthcare en Lighting en verwacht op korte termijn geen noemenswaardige prestatieverbetering.

Daarnaast kondigt het bedrijf uit Amsterdam aan de komende twaalf maanden voor EUR2 miljard eigen aandelen in te willen kopen en start het een programma om EUR500 miljoen aan kosten te besparen.

Het nettoverlies over het tweede kwartaal kwam uit op EUR1,34 miljard tegen een nettowinst van EUR259 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

De omzet daalde met 2% tot EUR5,21 miljard, onder meer door valuta effecten. Op vergelijkbare basis steeg de omzet met 4%.

Eind juni waarschuwde Philips al voor tegenvallende resultaten, door een vertraging van de vraag in met name West-Europa.

Philips zegt nu op korte termijn geen noemenswaardige verbetering van de prestaties te voorzien, vanwege operationele risico's en problemen en gezien het huidige 'onzekere' economisch klimaat.

Philips sloot vrijdag op EUR17,36.