Clicky


Rebekah Brooks op borgtocht vrij

Rebekah Brooks op borgtocht vrij
18-07-2011 09:33 | Buitenland | auteur de redactie
LONDEN (Novum/AP) - De Britse politie heeft zondag Rebekah Brooks gearresteerd in het kader van haar onderzoek naar het afluisterschandaal rond het boulevardblad News of the World. Brooks liet weten dat zij de politie 'helpt bij het onderzoek'. Inmiddels is ze op borgtocht vrij.

Brooks werd zondag gearresteerd toen ze, volgens afspraak, verscheen op het politiebureau in Londen. "Dit bezoek aan de politie was afgesproken", zei haar woordvoerder. Hij zei wel dat Brooks niet verwacht had te worden aangehouden.

De politie heeft Brooks zo'n twaalf uur lang verhoord op verdenking van betrokkenheid bij het hacken van telefoons door medewerkers van de inmiddels opgeheven schandaalkrant. Brooks werd ook ondervraagd over de omkoping van politieagenten door journalisten.



Brooks moet dinsdag samen met Rupert Murdoch en diens zoon James getuigen voor een Lagerhuiscommissie die onderzoek doet naar het afluisterschandaal. Of Brooks nog voor de commissie verschijnt is nu de vraag, aangezien ze geen vragen hoeft te beantwoorden die het onderzoek naar haar negatief kunnen beïnvloeden.

De 43-jarige Brooks was in de periode 2000-2003 hoofdredacteur van News of the World. Vrijdag trad ze af als hoofd van News International, de Britse tak van de mediadivisie van Rupert Murdochs News Corporation. Murdoch heeft zijn excuses aangeboden vanwege het afluisterschandaal.

In het kader van het onderzoek heeft de politie nu al tien personen voor verhoor opgepakt.