Clicky


Kamer geraadpleegd over inzet Griekenland-debat

Kamer geraadpleegd over inzet Griekenland-debat
17-07-2011 23:02 | Politiek & Verkiezingen | auteur de redactie
(Novum) - Minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) wil donderdagochtend met de Tweede Kamer de Nederlandse inzet bespreken voor een Europees overleg over Griekenland. Europese staatshoofden en regeringsleiders nemen 's middags een besluit over een 'veelomvattende' aanpak om de financiële problemen in Griekenland te lijf te gaan en de financiële stabiliteit in de eurozone te waarborgen.

De Europese ministers van Financiën spraken maandag en dinsdag over Griekenland en de financiële situatie in de eurozone. De aanpak wordt nog uitgewerkt en er is nu nog onvoldoende zicht op wat er tijdens de bijeenkomst van de Europese leiders op tafel ligt, schrijft de minister zondagavond aan de Tweede Kamer. Hij had beloofd dat de Tweede Kamer de gelegenheid krijgt zich uit te spreken te spreken over een aanvullend 'programma' voor Griekenland.

De komende dagen wordt de bijeenkomst van donderdagmiddag voorbereid en wordt het overleg met de financiële sector voortgezet. Donderdag ligt er om uiterlijk 10.00 uur een conceptvoorstel om voor te leggen aan de Europese Raad. Als de financiële specialisten van de Kamerfracties hun vakantie onderbreken, kunnen ze daar nog invloed op uitoefenen.