Clicky


Rebekah Brooks gearresteerd

Rebekah Brooks gearresteerd
17-07-2011 21:11 | Buitenland | auteur de redactie
LONDEN (Novum/AP) - De Britse politie heeft zondag Rebekah Brooks gearresteerd in het kader van haar onderzoek naar het afluisterschandaal rond het boulevardblad News of the World. Brooks maakte zelf bekend dat zij de politie 'helpt bij het onderzoek'.

Brooks werd zondag gearresteerd toen ze, volgens afspraak, verscheen op het politiebureau in Londen. "Dit bezoek aan de politie was afgesproken", zei haar woordvoerder. Hij zei wel dat Brooks niet verwacht had te worden aangehouden.

De politie verhoort Brooks op verdenking van betrokkenheid bij het hacken van telefoons door medewerkers van de inmiddels opgeheven schandaalkrant. Brooks wordt ook ondervraagd over de omkoping van politieagenten door journalisten.

De arrestatie komt twee dagen voordat Brooks samen met Rupert Murdoch en diens zoon James zou getuigen voor een Lagerhuiscommissie die onderzoek doet naar het afluisterschandaal. Of Brooks nog voor de commissie verschijnt is nu de vraag, aangezien ze geen vragen hoeft te beantwoorden die het onderzoek naar haar negatief kunnen beinvloeden.

De 43-jarige Brooks was in de periode 2000-2003 hoofdredacteur van News of the World. Vrijdag trad ze af als hoofd van News International, de Britse tak van de mediadivisie van Rupert Murdochs News Corporation. Murdoch heeft zijn excuses aangeboden vanwege het afluisterschandaal.

In het kader van het onderzoek heeft de politie nu al tien personen voor verhoor opgepakt.