Clicky


Gehavende Ten Dam blijft in de Tour de France

Gehavende Ten Dam blijft in de Tour de France
17-07-2011 13:45 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Laurens ten Dam gaat zondag toch van start in de vijftiende etappe van de Tour de France. Na een relatief goede nachtrust heeft de 30-jarige klimmer in overleg met de medische staf en de ploegleiding besloten de strijd voort te zetten, meldt zijn werkgever Rabobank. Ten Dam kwam zaterdag in de afdaling van Col d'Agnes hard ten val en liep verwondingen op aan zijn gezicht, handen en rug.

Gehavend bereikte Ten Dam de finish op Plateau de Beille. Onderzoek in het ziekenhuis van Foix wees vervolgens uit dat de Raborenner geen breuken heeft opgelopen bij de crash. "Nee, mijn gezicht is het enige", bevestigt Ten Dam. "Als het aan mij ligt doen de benen het nog."



"Ik ga starten onder voorbehoud dat het niet gaat bloeden onderweg", meldt de klimmer. "Als dat zo is, dan moet ik de auto in." Zover hoopt Ten Dam niet dat het gaat komen. "Naar omstandigheden gaat het wel. Lichamelijk is alles goed. Ik heb natuurlijk een opgezwollen gezicht, maar ik hoop dat die zwelling met twee dagen wel weer weg is."

Het doel van Ten Dam voor de etappe van zondag is bescheiden. "Gewoon de finish halen. Maandag is het rustdag en dan zien we daarna in de Alpen wel weer verder."