Clicky


Springen in het Merwedekanaal voor schoon water

Springen in het Merwedekanaal  voor schoon water
10-07-2011 12:52 | Binnenland | auteur de redactie
UTRECHT - Zondagmiddag vindt voor de derde keer de Big Jump plaats. Om klokslag drie uur springen bij het Muntplein in Lombok kinderen en volwassenen in het Merwedekanaal om aandacht te vragen voor schoon oppervlaktewater. Op exact hetzelfde moment maken op tientallen plaatsen in heel Europa mensen een Big Jump.

De Big Jump is in 2002 ontstaan aan de Elbe in Duitsland en ieder jaar wordt er op meer plaatsen in Europa aan meegedaan. Dit jaar vindt de Utrechtse Big Jump na 2008 en 2009 voor de derde keer plaats.

De Big Jump wordt georganiseerd door de lokale afdeling van GroenLinks. Met dit evenement wordt aandacht gevraagd voor het belang van schoon oppervlaktewater en daarmee ook voor de uitvoering van de Europese richtlijn die regelt dat alle lidstaten hun wateren schoon en gezond maken en geschikt voor planten en dieren. Daarnaast wordt de Big Jump vooral een gezellige bijeenkomst met een springkussen voor kinderen en een drankje voor volwassenen. Ook zal gemeenteraadslid Steven de Vries de deelnemers en toeschouwers toespreken.

Het evenement begint om half drie en de gezamenlijke sprong in het water is om klokslag drie uur. Iedereen is welkom om deel te nemen of deelnemers aan te moedigen. Omkleden is mogelijk en deelname is gratis.