Transport Online - MKB-Nederland naar rechter om acquisitiefraude

MKB-Nederland naar rechter om acquisitiefraude

MKB-Nederland naar rechter om acquisitiefraude
09-07-2011 20:21 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - MKB-Nederland heeft bij de rechtbank in Groningen een proces aangespannen tegen telefoongids.com, Holland Internet Group en Infosite. Volgens de organisatie maken de bedrijven zich schuldig aan acquisitiefraude.

Acquisitiefraude kost het bedrijfsleven volgens MKB-Nederland jaarlijks naar schatting vierhonderd miljoen euro. Zo zou de telefoongids.com de illusie wekken namens de Telefoongids, die in samenwerking met KPN wordt uitgegeven, te werken en ondernemers over de streep proberen te trekken met een 'gereduceerd bedrag' van 150 of 250 euro. "In werkelijkheid blijkt het bedrag een maandbedrag te zijn, waaraan de ondernemers vervolgens vaak 36 maanden vastzit", aldus MKB-Nederland.

Het zou individuele ondernemers slechts zelden lukken voor een rechtbank misleiding te bewijzen, omdat de acquisitie veelal telefonisch gebeurt en de ondernemers de gesprekken doorgaans niet opnemen. MKB-Nederland, die twee casussen van ondernemers als voorbeeld wil gebruiken tijdens de behandeling van de zaak, wil met de rechtszaak onder meer de bewijsproblemen van ondernemers ombuigen.

Holland Internet Group, telefoongids.com en Infosite behoren volgens de organisatie tot de grootste 'aanbieders'. Over deze bedrijven komen al lange tijd veel klachten binnen, aldus MKB-Nederland.

De brancheorganisatie hoopt dat de rechter de werkwijze van de bedrijven bestempelt als misleidend en onrechtmatig en de Wet op de oneerlijke handelspraktijken ook van toepassing verklaart voor kleine en middelgrote ondernemingen. Bij deze wet is sprake van een omkering van de bewijslast. Ook wil MKB-Nederland dat als de bedrijven niet stoppen met hun handelswijze, ze een dwangsom opgelegd kunnen krijgen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions