Clicky


Verdachte schietpartij Alphen in beeld

Verdachte schietpartij Alphen in beeld
09-07-2011 20:16 | Binnenland | auteur de redactie
ALPHEN AAN DEN RIJN (Novum) - In verband met de schietpartij in de Ridderhof in Alphen aan den Rijn wordt een man vervolgd. Het Openbaar Ministerie in Den Haag bevestigt dit naar aanleiding van berichtgeving hierover van de NOS.

Volgens de NOS zou het zou gaan om een vriend van de 24-jarige Tristan van der V., die in april in het winkelcentrum zes mensen doodschoot voordat hij een einde aan zijn eigen leven maakte. Of het inderdaad gaat om een vriend, wil het OM niet zeggen.

Wel meldt het OM dat de man ervan wordt verdacht op de hoogte te zijn geweest van het plan van Van der V. om zichzelf en mogelijk anderen om het leven te brengen. Omdat hij dit niet heeft gemeld bij de politie, heeft hij zich mogelijk schuldig gemaakt aan een strafbaar feit, aldus het OM.

De man kan maximaal een gevangenisstraf van een jaar krijgen. De vriend van Van der V. zou hebben vastgezeten, maar inmiddels weer op vrije voeten zijn.

Maandag wordt door het Openbaar Ministerie tijdens een persconferentie meer bekendgemaakt over dit deel van het onderzoek.