Transport Online - Drietal opgepakt na lange en wilde achtervolging

Drietal opgepakt na lange en wilde achtervolging

Drietal opgepakt na lange en wilde achtervolging
09-07-2011 19:55 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Drie mannen zijn vrijdagavond na een lange en wilde achtervolging door de Drentse en Groningse politie aangehouden op verdenking van autodiefstal. De achtervolging begon op de A32 bij Heerenveen en eindigde op een kruising in Groningen. De verdachten reden veel te hard en gingen op de A7 onder meer tegen het verkeer in, meldt de politie zaterdag.

Nadat de achtervolging aanving op de A32, werden onder meer ook de A7 en verschillende binnenwegen aangedaan. De bestuurder van de auto van de drie negeerde tijdens de rit ook stoptekens van de politie en omzeilde 'met gevaar voor eigen en andermans leven' tot twee keer over toe een versperring van de politie.

De achtervolging eindigde op de kruising van het Hoendiep met de Zuiderweg in Groningen, omdat de rijbaan werd versperd door een politieauto. De wagen van de drie botste tijdens een uitwijkmanoeuvre tegen een geparkeerde auto.

De auto die de mannen gestolen zouden hebben, zou van een autobedrijf in Broekhuizen bij Meppel zijn. Hierbij gingen vier mannen het bedrijf binnen en pakten ongemerkt de sleutel van een auto. Een van de vier verdween met deze wagen, de andere drie reden weg met de auto waarmee de vier gekomen waren.

Het kenteken van deze auto staat op naam van een inwoner uit Friesland. Een politiewagen reed daarom via de A32 in de richting van Friesland. Bij Heerenveen merkte de politie de bewuste auto op, waarna de achtervolging begon. De gestolen auto is nog niet teruggevonden. De verdachten, een van 25 en twee van 28 uit Groningen en Sneek, zitten vast.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions