Clicky


Vermiste Mary-Anne Goossens valt 12 kilo af

Vermiste Mary-Anne Goossens valt 12 kilo af
09-07-2011 16:43 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De Limburgse vrouw die bijna drie weken vermist was in Spanje is twaalf kilo afgevallen in de dagen dat zij verdwaald. Inmiddels is ze weer vijf kilo aangekomen. Dat meldt een woordvoerder van de familie zaterdag.

De 48-jarige vrouw en haar familieleden die haar na haar vondst in Spanje opzochten, zijn zaterdag weer aangekomen in Nederland. Volgens de woordvoerder gaat het naar omstandigheden heel goed met haar. "Ze is blij dat ze weer thuis is."

De vrouw hield zich in koude nachten warm door gras in haar kleding te stoppen. "De tweede dag besefte ze dat ze behoorlijk in de nesten zat. Maar ze is nooit bang geweest. Elke dag keek ze uit naar reddingsteams en als die er aan het einde van de dag niet waren, dacht ze: morgen weer een nieuwe kans. Ze heeft altijd de hoop gehad dat het goed zou komen."

De vrouw uit Stramproy verdween medio juni tijdens een tiendaagse vakantie in de omgeving van Malaga in het zuiden van Spanje. Woensdag werd ze door wandelaars teruggevonden in onherbergzaam gebied. Ze was verdwaald toen ze was gaan wandelen en besloot na twee dagen zoeken op een plek bij een rivier, waar ze de beschikking had over water, te blijven wachten op hulp.