Clicky


Murdoch naar Londen om schade te overzien

Murdoch naar Londen om schade te overzien
09-07-2011 14:45 | Buitenland | auteur de redactie
LONDEN (Novum/AP) - Mediamagnaat Rupert Murdoch is onderweg naar Londen voor overleg over het afluisterschandaal dat het einde inluidde van News of the World, een van zijn kranten. Medewerkers van de boulevardkrant, die eerder deze week tot hun verrassing hoorden dat ze binnen een week zonder werk zitten, werkten zaterdag aan de laatste editie, die zondag verschijnt.

Britse media meldden zaterdag dat Murdoch in Londen de schade aan zijn mediaconglomeraat in ogenschouw wil nemen en een nieuwe route komt uitstippelen richting rustiger vaarwater. Dat journalisten van News of the World politici en beroemdheden afluisterden was reeds langer bekend, maar de bom barstte na beschuldigingen dat agenten werden betaald voor informatie en dat werd ingebroken in de voicemail van de mobiele telefoons van een vermist meisje, familieleden van terreurslachtoffers en van gesneuvelde militairen.



Onder druk van de publieke woede trokken adverteerders zich massaal terug uit de schandaalkrant, waarna News International, dochterbedrijf van Murdochs News Corp., de stekker uit News of the World trok.