Transport Online - Voormalig presidentsvrouw Betty Ford (93) overleden

Voormalig presidentsvrouw Betty Ford (93) overleden

Voormalig presidentsvrouw Betty Ford (93) overleden
09-07-2011 10:01 | Buitenland | auteur de redactie
DETROIT (Novum) - In de Verenigde Staten is voormalig presidentsvrouw Betty Ford overleden. Ford was getrouwd met Gerald Ford, die tussen 1974 en 1977 president was en in 2006 overleed. De toenmalige first lady was een voorvechter van vrouwenrechten, maar was vooral bekend van de naar haar vernoemde afkickkliniek. Ze is 93 jaar geworden.

Het overlijden is bevestigd door de Betty Ford kliniek. Details over de doodsoorzaak en waar ze overleed zijn nog niet bekendgemaakt. In 2007 werd ze al een geopereerd voor een niet nader genoemde aandoening. In haar jaren in het Witte Huis overwon ze borstkanker. Ze doorbrak het taboe op de ziekte door er openlijk over te spreken..

Ford overwon verslavingen aan pijnstillers en alcohol. Na haar verslavingen richtte ze de Betty Ford kliniek op. De kliniek is vooral bekend van alle beroemdheden die er vochten tegen verslavingen, maar ook veel 'gewone mensen' kickten er af. De kliniek werd relatief betaalbaar gehouden. Zo'n negentig duizend mensen zijn er geholpen.President Barack Obama reageerde vrijdag op het overlijden van Ford. Hij zei dat de kliniek ervoor zal zorgen dat haar nalatenschap voortleeft. Hij roemde naast haar inspanningen voor de verslavingszorg ook haar inzet voor de positie van vrouwen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions