Clicky


Terreuractie tegen Wilders voorkomen

Terreuractie tegen Wilders voorkomen
09-07-2011 09:57 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - Eind vorig jaar is een mogelijke terreuractie tegen Geert Wilders in de kiem gesmoord. In de Kaukasus werden voorbereidingen getroffen voor een aanslag. Het gevaar uit die hoek is inmiddels geweken. De PVV-leider wordt vaker bedreigd, maar het was deze keer volgens hem serieuzer dan anders, zegt Wilders zaterdag in een interview in het AD.

In overleg met veiligheidsdiensten werden scenario's besproken voor als de daders dichtbij zouden komen. Een uitwijk naar het buitenland was volgens Wilders geen optie. "Dat heb ik geweigerd. Mijn werk ligt hier. Ik heb een grote partij en fractie te leiden. Voor mijn part ga ik weer in een kazerne wonen, maar ik laat mij niet verbannen."



Volgens Wilders nemen de bedreigingen vanuit het buitenland toe. "Het was een paar jaar geleden duidelijk minder. Zo'n vrijspraak door de rechter gaat natuurlijk de hele wereld over."

Wilders overweegt niet zijn toon te matigen vanwege de bedreigingen. "De dag dat je capituleert voor dreigingen, of je toon aanpast, tast je de vrijheid van meningsuiting aan. En als ik helemaal ongelijk zou hebben zouden deze dingen ook niet gebeuren."