Clicky


Kroes ergert zich aan Nederlandse EU-kritiek

Kroes ergert zich aan Nederlandse EU-kritiek
09-07-2011 09:54 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - EU-commissaris Neelie Kroes ergert zich aan de kritiek uit Nederland op de Europese Unie. Ze is het niet eens met de toon van minister van Financiën Jan Kees de Jager (CDA) over Griekenland. "De toon van bijvoorbeeld minister De Jager is anders dan zijn voorgangers." Dat zegt ze in een interview in De Telegraaf.

Volgens Kroes gaat Nederland er te gemakkelijk aan voorbij wat Europa voor Nederland betekent. "Van de open markt heeft Nederland enorm geprofiteerd", stelt ze. Uit rapporten zou blijken dat de EU de gemiddelde Nederlander jaarlijks tweeduizend euro oplevert.



De VVD-politica zou willen dat haar partijgenoot premier Mark Rutte het opneemt voor Europa. "Het zou het kabinet sieren om een immens project als Europa ook te verdedigen. Dat is belangrijker dan alleen maar te stellen: we willen ons geld terug", zegt ze.

Rutte zei onlangs gekscherend niet onder een blauw dekentje met gele sterren te slapen. "Ik weet dat Mark een Europeaan is, maar we zullen hem binnenkort eens een EU-dekentje opsturen", grapt Kroes.