Transport Online - 'Onderzoek Grolsch Veste duurt maanden'

'Onderzoek Grolsch Veste duurt maanden'

'Onderzoek Grolsch Veste duurt maanden'
08-07-2011 23:44 | Binnenland | auteur de redactie
ENSCHEDE (Novum) - Het politieonderzoek naar het instorten van een deel van het dak van het stadion van FC Twente neemt naar verwachting maanden in beslag. De politie is momenteel bezig met het verzamelen van gegevens, zoals foto's en video's, en het verhoren van getuigen. Ook moeten deskundigen worden ingeschakeld, die de constructie moeten beoordelen.

Dat zegt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie vrijdagavond. De woordvoerder reageert hiermee op de mogelijke oorzaken, die door deskundigen in media worden genoemd, zoals het ontbreken van stabiliteitsstaven. "We hebben inmiddels wel tien verschillende scenario's gehoord, maar de duur van het onderzoek hiernaar zal richting de maanden gaan", aldus de woordvoerder.

Behalve de politie doet ook de Onderzoeksraad voor de Veiligheid onderzoek naar de oorzaak van de instorting, evenals de Arbeidsinspectie en aannemers die bezig waren met de uitbreiding van het stadion.

Het ongeluk donderdag heeft aan twee mensen het leven gekost. Vrijdag bezweek een 24-jarige man uit Oldenzaal die in kritieke toestand in een ziekenhuis lag aan zijn verwondingen. Donderdag overleed een 31-jarige bouwvakker uit Nijverdal. Vijftien mensen raakten gewond, onder wie de man uit Oldenzaal. Er liggen nog zes slachtoffers in ziekenhuizen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions