Clicky


Cadel Evans wint op Mûr-de-Bretagne

Cadel Evans wint op Mûr-de-Bretagne
05-07-2011 19:41 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Cadel Evans heeft de vierde etappe in de Tour de France gewonnen. De Australische renner van BMC klopte op de Mûr-de-Bretagne, een col van derde categorie, de Spanjaard Alberto Contador met een banddikte. Thor Hushovd verdedigde met succes zijn gele trui. De Noor finishte na 172 kilometer als zesde.

Alle ogen waren in de twee kilometer lange slotklim gericht op Philippe Gilbert, drager van de bergtrui en zaterdag winnaar van de etappe naar Mont des Alouttes. De Waal kon deze keer echter niet het verschil maken en finishte als vijfde, nipt voor de uitstekend standhoudende Hushovd. De renner van Garmin houdt daarmee zijn voorsprong van één seconde in het klassement op Evans vast.



Na Lieuwe Westra en Niki Terpstra was het deze keer de beurt aan Johnny Hoogerland om in beeld te rijden. De Nederlander pakte kort na de start in Lorient samen met zijn medevluchters Gorka Izagirre, Jérémy Roy, Imanol Erviti en Blel Kadri een kleine vijf minuten voorsprong. Net voordat het spektakel op de Mûr-de-Bretagne losbrandde, was daar niets meer van over.

In de uitslag was Robert Gesink de beste Nederlander. De kopman van Rabobank kwam zeven seconden na ritwinnaar Evans over de streep. Met een achterstand van twintig seconden op Hushovd bezet hij in het algemeen klassement de zeventiende plaats.