Clicky


Cameron geschokt door afluisterschandaal

Cameron geschokt door afluisterschandaal
05-07-2011 13:43 | Buitenland | auteur de redactie
LONDEN (Novum/AP) - De Britse premier David Cameron is geschokt door de aantijgingen dat de Britse krant News of the World de voicemail van een vermist meisje heeft gehackt nadat ze als vermist was opgegeven. Dat heeft hij dinsdag gezegd.

"Als ze (de aantijgingen, red.) waar zijn, dan is dat een werkelijk verschrikkelijke daad en een vreselijke situatie", aldus Cameron. "Wat ik in de kranten heb gelezen is echt, echt schokkend. Dat iemand dit kan doen in de wetenschap dat de politie deze persoon zoekt en probeert uit te zoeken wat er is gebeurd."

Het afluisterschandaal verdiept zich nu wordt beweerd dat de kraak van de voicemail van het vermiste meisje mogelijk het politieonderzoek heeft gefrustreerd. Het meisje, de 13-jarige Milly Dowler, verdween in 2002. Later bleek dat ze vermoord was door de portier van een nachtclub. De advocaat van de nabestaanden is van plan News of the World aan te klagen. Volgens Mark Lewis kregen de ouders hoop dat hun dochter nog in leven was, toen bleek dat de berichten op de voicemail van Milly waren verwijderd - vermoedelijk echter door iemand van News of the World.



"Het is tragedie op tragedie om erachter te komen dat de News of the World geen menselijkheid toonde op zo'n afgrijselijk moment", aldus Lewis. "Het feit dat ze bereid waren op zo'n afschuwelijke manier te handelen, waardoor het politieonderzoek in gevaar werd gebracht en de ouders valse hoop kregen is verachtelijk."

De uitgever van de tabloid, News International, gaf maandag een verklaring vrij waarin het concern belooft mee te werken aan het onderzoek. News International heeft eerder al excuses aangeboden en financiële regelingen getroffen met andere slachtoffers wier voicemail was gekraakt.