Clicky


Gesink tevreden over openingsweekeinde Tour

Gesink tevreden over openingsweekeinde Tour
03-07-2011 21:45 | Sport | auteur de redactie
(Novum) - Robert Gesink heeft de eerste twee dagen van de Tour goed doorstaan. De Varssevelder bezet na zondag de 25e plaats in het klassement met een achterstand van elf seconden op nummer drie Cadel Evans, de best geklasseerde klassementsrenner. "Een heel goede start. Maar we moeten alert blijven. We hebben zaterdag allemaal gezien wat er zomaar kan gebeuren."

Rabobank reed een sterke ploegentijdrit en liep verder uit op topfavoriet Alberto Contador. Bradley Wiggins, Evans en de gebroeders Schleck waren zondag weliswaar sneller, maar het verlies was minimaal. "We hebben maximaal gereden en gepresteerd. Met deze tijdsverschillen kunnen we heel tevreden zijn", meldt Gesink op de website van Rabo.

"Maarten Tjallingii was heel sterk aan het begin. Lars Boom aan het einde. Een paar jongens hebben zich in de laatste kilometers helemaal leeg gereden. Ik vond mijzelf ook goed. Een goed gevoel tijdens de tijdrit en aan het einde heb ik een paar hele goede beurten kunnen doen. Dat geeft ook veel vertrouwen voor het restant van de Tour."



De 25-jarige Nederlander relativeert zijn voorsprong wel. "Je moet wel een beetje geluk hebben en dat hadden we dit keer dan ook eens", refereert Gesink aan zijn ontsnapping aan de massale valpartij van zaterdag. "De komende week rijden we door een regio met vaak veel wind. Dus kunnen er nog een paar aardig verraderlijke ritten aan komen. We zijn er nog lang niet."

"De start is in ieder geval goed. En met de verschillen zijn we natuurlijk blij. Maar ik ga het toch van dag tot dag bekijken. We moeten nu niet al te hard van stapel lopen."