Clicky


Dronken chauffeur opgepakt voor inrijden op agent

Dronken chauffeur opgepakt voor inrijden op agent
02-07-2011 20:16 | Binnenland | auteur de redactie
EINDHOVEN - Een 46-jarige Eindhovenaar is zaterdagmorgen aangehouden omdat hij dronken achter het stuur kroop en vervolgens op een agent in reed. Niemand raakte gewond.

Twee surveillerende agenten zagen de man rond 1.30 uur op de Geldropseweg duidelijk onder invloed uit een horecagelegenheid komen. Tot verbazing van de agenten kroop de man vervolgens achter het stuur van een daar geparkeerde auto. Om hem het wegrijden te beletten ging één van de agenten voor de auto staan en gaf een stopteken. De verdachte drukte echter het gaspedaal in en reed recht op de agent in. Die wist nog net op tijd weg te springen. Inmiddels gealarmeerde collega's wisten de verdachte uiteindelijk op de Sumatralaan te stoppen en aan te houden.

De man is meegenomen naar het bureau en daar bleek hij bij een nadere ademanalyse een promillage van ruim 1,5 te hebben. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs omdat dat eerder al ingevorderd was. De man is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.