Clicky


Keith Bakker blijft voorlopig achter tralies

Keith Bakker blijft voorlopig achter tralies
30-06-2011 17:45 | Showbizz | auteur de redactie
AMSTERDAM (Novum) - Keith Bakker blijft nog tot augustus in de cel. De afkickgoeroe was in hoger beroep gegaan tegen de verlenging van zijn voorarrest met negentig dagen. Dat beroep werd donderdag afgewezen door het Amsterdamse gerechtshof.

Eerder zei de rechter al te vrezen dat Bakker ervandoor gaat. Hij wordt verdacht van seksueel misbruik van meisjes die hij in behandeling had.

Bakker kreeg begin mei te horen dat hij nog negentig dagen langer vast gehouden mag worden, wat betekent dat de afkickgoeroe tot en met de eerste week van augustus achter tralies zit. De 50-jarige Bakker meldde zich eind april bij de politie, waar hij werd gearresteerd. Sindsdien ziet hij vast, eind mei mocht hij zijn cel even verlaten wegens de komst van zijn tweeling.

Keith Bakker raakte in december in opspraak. Verschillende ex-cliënten beschuldigden de verslavingsdeskundige van seksueel misbruik. Zeker vier vrouwen deden aangifte tegen Bakker, die inmiddels wordt verdacht van ontucht met de jonge vrouwen. De afkickgoeroe ontkent de beschuldigingen grotendeels.

De Amsterdamse rechtbank besliste eerder dat Bakker vast moet blijven zitten wegens vluchtgevaar. Ook de kans op herhaling en de 'geschokte rechtsorde' droegen bij aan het besluit de 50-jarige langer achter tralies te houden. Het gerechtshof wees donderdag niet alleen Bakkers hoger beroep af, ook zijn verzoek tot schorsing van de voorlopige hechtenis werd van tafel geveegd.