Clicky


Gewelddadige berovers eerder actief in Rotterdam

Gewelddadige berovers eerder actief in Rotterdam
29-06-2011 22:27 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De overval op een geldtransportbedrijf in Amsterdam Zuidoost dinsdagnacht is vermoedelijk gepleegd door dezelfde daders achter een overval in Rotterdam op 4 april. Volgens de Amsterdamse politie zijn er veel overeenkomsten.

De daders hebben zich vermoedelijk in beide gevallen zeer gedegen voorbereid, pakten de overvallen professioneel aan, waren zwaar bewapend en gewelddadig en schieten gericht. De politie vermoedt dat dinsdagnacht sprake was van zes overvallers. De Amsterdamse politie trekt voor het onderzoek op met de collega's uit Rotterdam.

Bij de overval dinsdagnacht gebruikten de daders automatische vuurwapens en werd veelvuldig op agenten geschoten. De politie beantwoordde aanvankelijk het vuur, waarna de overvallers in twee voertuigen via de A2 richting Eindhoven vluchtten.

Een voertuig knalde op de A2 bij Waardenburg op een vangrail, vermoedelijk nadat de bestuurder de macht over het stuur kwijtraakte. De overvallers kaapten onder bedreiging van hun vuurwapens een auto. Ook hierbij werd geschoten. De verdachten vervolgden hun vlucht en wisten ter hoogte van Eindhoven te ontkomen, toen de daders positie innamen om het vuur te openen op de achtervolgende politie-eenheid.

De gecrashte auto brandde uiteindelijk grotendeels uit. In de wagen werd wel geld, een automatisch vuurwapen en munitie gevonden. Bij de overval, de schietpartij, de vlucht van de daders en de kaping van de auto op de A2 vielen volgens de politie geen gewonden.