Clicky


Hoornaar vast voor schietpartij kickboksgala

Hoornaar vast voor schietpartij kickboksgala
29-06-2011 15:23 | Binnenland | auteur de redactie
HOORN (Novum) - Een 36-jarige man uit Hoorn is dinsdag aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident op een kickboksgala vorige maand in de Noord-Hollandse stad. Dat heeft de politie woensdag bekendgemaakt.

De man werd rond 05.00 uur in zijn woning aangehouden. De politie heeft geen wapen aangetroffen. Eerder werd in verband met de schietpartij al een 20-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij bleek er echter niets mee te maken te hebben.

Op het gala in een Hoornse sporthal vielen op 14 mei door een grote vechtpartij tien gewonden. De vlam sloeg in de pan nadat een wedstrijd in de ring onsportief was verlopen. Toeschouwers begonnen zich ermee te bemoeien, waarna tientallen mensen met elkaar op de vuist gingen.

Er brak grote paniek uit in de rest van het publiek. Mensen sloegen op de vlucht, waarna buiten een schietpartij volgde. Er vielen geen gewonden. In Hoorn worden de komende twee jaar geen kickboksgala's georganiseerd, zo besloten drie organisatoren eerder deze maand.