Clicky


Jeugdwerkloosheid laagste van Europa

Jeugdwerkloosheid laagste van Europa
29-06-2011 11:07 | Binnenland | auteur de redactie
(Novum) - De jeugdwerkloosheid in Nederland was in het eerste kwartaal van dit jaar de laagste van alle lidstaten van de Europese Unie. De jeugdwerkloosheid bedroeg 7,4 procent, wat inhoudt dat een op de veertien jongeren van 15 tot 25 jaar werkloos was. In andere Europese landen was dat gemiddelde een op de vijf, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.

Na Nederland waren in Duitsland en Oostenrijk de minste jongeren werkloos. In de meeste Zuid-Europese landen was de jeugdwerkloosheid meer dan een kwart. Koploper is Spanje met 44 procent. Ook in veel Oost-Europese landen was de werkloosheid onder jongeren vrij hoog. Van de lidstaten in West-Europa was alleen in Ierland de jeugdwerkloosheid hoger dan 25 procent.



De jeugdwerkloosheid in Nederland behoort al jaren tot de laagste van de EU. Net als in de rest van Europa liep het aantal jeugdige werklozen door de economische crisis vanaf eind 2008 snel op. Sinds de tweede helft van 2010 is de werkloosheid onder jongeren weer licht afgenomen.