Clicky


Ggz-sector massaal naar Malieveld

Ggz-sector massaal naar Malieveld
29-06-2011 09:32 | Binnenland | auteur de redactie
Het Landelijk Platform GGz organiseert samen met andere belangenorganisaties in de ggz een grootscheepse protestmanifestatie op woensdagmiddag 29 juni in Den Haag. Minstens 7000 mensen reizen af naar het Malieveld. De hele ggz-sector is verontwaardigd over het discriminerende beleid van Schippers om 600 miljoen in de ggz te bezuinigen.

De manifestatie geeft uiting aan het grote ongenoegen van ggz-cliënten, zorgprofessionals, bestuurders en wetenschappers over dit onrecht. Vooral de eigen bijdrage is onacceptabel. Daarmee wordt een stigmatiserend onderscheid gemaakt tussen psychische en somatische aandoeningen. De toezegging van minister Schippers van maandag 27 juni j.l. om de eigen bijdrage in de ggz te verlagen, doet daar niets aan af. Ook de halvering van 1e-lijnspsychologische hulp en de verhoging van de eigen bijdrage die daar nu al voor betaald moet worden, maken ggz-hulp tot een onbetaalbare luxe. 'Water bij slechte wijn, maakt de wijn niet ineens drinkbaar' aldus Marjan te r Avest, directeur van het Landelijk Platform GGz.

Manifestatie op het Malieveld De hele sector wil gelijkheid en rechtvaardigheid: betaalbare zorg voor iedereen. En daarom voeren we actie op Het Malieveld in Den Haag. Op het programma staan tal van sprekers, er is muziek, film en ggz-cliënten komen aan het woord. Zij vertellen wat hen boven het hoofd hangt als de maatregelen worden doorgevoerd. Programmadetails staan op de website van het Landelijk Platform GGz. Aan het eind van het programma zal minister Schippers de petitie die door de sector is uitgezet, in ontvangst nemen. De petitie heeft op het moment van het uitgaan van dit persbericht het aantal ondertekenaars van 35.000 al overschreden.