Clicky


Drie jaar cel voor sjoemelen met stroommeters

Drie jaar cel voor sjoemelen met stroommeters
28-06-2011 17:40 | Misdaad | auteur de redactie
(Novum) - Een 47-jarige man uit Blerick is dinsdag veroordeeld tot drie jaar cel voor het jarenlang helpen van henneptelers door de stroomvoorziening te manipuleren. De man zou 1500 tot tweeduizend stroommeters hebben teruggedraaid. Hij was bijna elke dag actief. De rechtbank Roermond heeft dinsdag nog ruim veertig andere verdachten in de zaak veroordeeld.

De man uit Blerick was hoofdverdachte in een rechtszaak over grootschalige stroomdiefstal en wietplantages. Het zogenoemde 65 Volt-onderzoek richtte zich op diefstal en hennepteelt in Noord- en Midden-Limburg.

In de meeste zaken waarin dinsdag uitspraak was gedaan, was sprake van verdachten met een hennepplantage. In de zaken werden veelal straffen variërend van enkele maanden cel tot werkstraffen opgelegd.

Ook wilde het Openbaar Ministerie voor ruim 1,1 miljoen euro aan crimineel verkregen geld van de verdachten terugkrijgen, waarvan de rechtbank ongeveer driekwart toewees.

Tegen de hoofdverdachte was vier jaar cel geëist. Ook wilde het OM hem iets meer dan 120 duizend euro aan crimineel verkregen geld afpakken. Behalve de drie jaar cel die hij kreeg opgelegd, moet de hoofdverdachte van de rechters ook ruim 140 duizend euro betalen.